1. autoaccessoires
  2. dashcam

Top 10 beste dashcams van 2024

Laatst bijgewerkt: 16 apr. 2024

Met deze lijst hopen we dat je de juiste dashcam vindt die je nodig hebt. Afhankelijk van de functies die je belangrijk vindt hebben we een divers aanbod aan dashcams die je kan helpen het verkeer te begrijpen, je auto te bewaken en als bewijsmateriaal te gebruiken. Geniet van de beste dashcams die op de markt te verkrijgen zijn! Heb je ooit je auto geparkeerd in een parkeergarage en je was je er stiekem van bewust dat je waardevolle spullen in je auto had liggen? Of misschien heb je het gevoel dat je zou willen weten wat er gebeurt met je auto als je niet in de buurt bent? Wat als je ook nog het bewijsmateriaal had van een ongeluk, zoals een dashcam? Wat als je een lijst had met de beste dashcams die op de markt verkrijgbaar zijn? Dan zou je rustig kunnen blijven wetende dat je auto beveiligd is, ongeacht wat er gebeurt.

Voor de top 10 dashcams die als beste uit onze test gekomen zijn, kun je vergelijken door naar onder te scrollen.

Top 10 dashcams

Ons onderzoek naar de top 10 dashcams richt zich op de reviews die consumenten online over de dashcams hebben geschreven. Uit onze vergelijking van alle reviews op het web zijn een heleboel dashcams naar voren gekomen. Minder goede, hele goede, maar wij gaan alleen voor de allerbeste. Daarvan kunnen er slechts 10 de allerbeste zijn. De beste top 10 vind je in chronologische volgorde hieronder. We analyseren zorgvuldig elk product op kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid om ervoor te zorgen dat onze lijst enkel topkeuzes bevat.

1. Qumax Dashcam voor auto Voor en Achter Camera Full HD Parkeerstand met ingebouwde G-sensor IPS-display 170°

Met de Qumax Dashcam voor auto kun je iedere verkeerssituatie goed in beeld brengen. De voor- en achtercamera met een wijdhoeklens van 170° zorgen ervoor dat je niks mist op de weg. Ook heb je de beschikking over een parkeerstand met bewegingsdetectie en een G-sensor die automatisch de beste beeldkwaliteit garandeert. Daarnaast is de dashcam uitgerust met een IPS-display waarmee je de beelden realistisch kan bekijken. De Qumax dashcam is een handig en betrouwbaar apparaat voor in je auto. Met deze dashcam kun je altijd bewijzen dat je niets aan de verkeerssituatie hebt gedaan in geval van een ongeval of aanrijding. Ook is de dashcam zo instelbaar dat hij automatisch de beste beeldkwaliteit garandeert. Met slechts één druk op de knop kun je dus iedere situatie goed en duidelijk vastleggen. Zo rijd je comfortabeler en meer ontspannen op de weg.

2. iZEEKER GD850 Dashcam voor auto 4K 1080P Voor en Achter Camera WiFi en GPS 3'' IPS Touchscreen Sony Sensor Nachtzicht

Onze iZEEKER GD850 Dashcam voor auto is een van onze meest geavanceerde en veelzijdige modellen die we hebben. Deze camera is voorzien van een 4K 1080P voor- en achtercamera met WiFi en GPS, een 3 inch IPS-touchscreen met Sony-sensor, nachtzicht en meer. Deze camera heeft een extra brede kijkhoek van 170 graden, waardoor het mogelijk is om meer omgeving in beeld te krijgen dan een traditionele dashcam. De 2 inch LCD-scherm aan de achterkant maakt het mogelijk om de opnames terug te kijken, zonder dat u de SD-kaart hoeft uit te nemen. Bovendien is deze dashcam uitgerust met een G-sensor, waardoor de camera automatisch opnamen maakt bij een botsing of schok. Deze camera is ook voorzien van een parkeermodus, waardoor de camera automatisch opnamen maakt als er iets voor de auto staat. Met de iZEEKER GD850 Dashcam kunt u uw auto, uw financiën en meer beschermen, waardoor u zich veilig en beschermd voelt.

3. Apeman C450A Dashcam Voor Auto 1080P Full HD G-Sensor 170° Wijdhoeklens 3.0 inch LCD Scherm 24 uur Parkeerstand met

Met de APEMAN Dash Cam kun je je veiligheid en comfort tijdens het rijden vergroten. Deze dashcam heeft een 1080P Full HD-resolutie en een 170° groothoeklens, waarmee u in het geval van een ongeval of aanrijding effectief videobeelden kunt opnemen en opslaan als bewijs. Met de 3.0 inch LCD-scherm kunt u uw opnames direct bekijken. Ook biedt de dashcam uitstekend nachtzicht, G-sensoren, parkeerbewaking en bewegingsdetectie. U kunt uw auto 24 uur per dag op afstand bewaken, zelfs wanneer u niet aanwezig bent. Bovendien is de APEMAN Dash Cam gemakkelijk te installeren, waardoor u het gemakkelijk kunt gebruiken. Met de APEMAN Dash Cam kunt u de beste prestaties van uw auto verbeteren. U kunt uw auto's prestaties en gedrag tijdens het rijden in de gaten houden. Met de G-sensoren kunnen omgevingsomstandigheden in realtime worden opgeslagen, zoals snelheid, versnelling, remmen en slippen. Met de bewegingsdetectie kunt u elke beweging rondom uw auto detecteren en krijgt u direct een melding op uw mobiele telefoon. Met de APEMAN Dash Cam kunt u uw auto beter beschermen tegen ongevallen, diefstal en vandalisme.

4. Garmin Mini 2 Dashcam voor auto Live view op mobiel Full HD video Spraakbesturing Parkeerbewaking

De Garmin Dash Cam Mini 2 is ontworpen om al je verkeerservaringen vast te leggen in hoge kwaliteit. Dankzij de gebruiksvriendelijke spraakbediening kun je de camera bedienen zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen. Live View-bewaking stelt je in staat om jouw auto op afstand in de gaten te houden, zodat je altijd op de hoogte bent van de situatie rond jouw voertuig. Parkeerbewaking waarschuwt je als er een schok of botsing op het geparkeerde voertuig plaatsvindt. De twee USB-aansluitingen bieden je de mogelijkheid om je telefoon en dash cam tegelijkertijd aan te sluiten. Kortom, de Garmin Dash Cam Mini 2 biedt je een unieke ervaring tijdens het rijden. De Garmin Dash Cam Mini 2 is ideaal voor iedereen die op zoek is naar de ultieme verkeerservaring. Het is klein en licht genoeg om aan je sleutelbos te hangen, maar groot genoeg om je te voorzien van een scherp beeldveld van 140 graden. 1080p HD-video zorgt ervoor dat je elk detail vastlegt en deze beelden kun je automatisch opslaan in de beveiligde online kluis. Met spraakbediening kun je de camera bedienen zonder je ogen van de weg af te halen. Live View-bewaking stelt je in staat om je auto op afstand te bekijken, zodat je op de hoogte bent van alle veranderingen rondom het voertuig. Parkeerbewaking waarschuwt je wanneer er een schok of botsing plaatsvindt. En met twee USB-aansluitingen kun je jouw telefoon en dash cam tegelijkertijd aansluiten. Kortom, de Garmin Dash Cam Mini 2 biedt een ongeëvenaarde ervaring tijdens het rijden.

5. AyeCam Dashcam Pro Max FULL HD Nachtvisie G-Sensor Incl 32GB SD Dashcam voor Auto Met App

Bovendien is de AyeCam dashcam voorzien van een G-sensor. Deze sensor slaat automatisch een video op wanneer er een plotselinge stoot of schok gevoeld wordt. Hierdoor heb jij een bewijs wanneer je in het verkeer betrokken bent bij een botsing. De AyeCam dashcam legt alles in FULL HD kwaliteit op. Ook als het donker is, biedt deze dashcam een helder beeld. De Nachtvisie zorgt ervoor dat je zelfs in het donker alles kunt zien. De AyeCam dashcam is eenvoudig te installeren. Je hoeft enkel de meegeleverde bevestigingsclip te bevestigen achter je voorruit en je kunt direct aan de slag. Met de 32GB SD-kaart kun je direct aan de slag. Heb jij meer opslagcapaciteit nodig? Geen probleem, de AyeCam dashcam ondersteunt tot wel 128GB microSD-kaarten. Met deze dashcam ben je overal en altijd voorzien van bewijs. Bestel de AyeCam dashcam vandaag nog en voorkom veel ongemakken in het verkeer. De AyeCam dashcam is de ideale camera voor iedereen die graag veilig de weg op gaat. De camera beschikt over een 170º opnamehoek en een G-sensor, hiermee worden ongevallen direct opgeslagen. Ook wanneer het donker is, biedt deze dashcam een helder beeld dankzij de Nachtvisie. De dashcam is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je kunt de opgenomen beelden gemakkelijk terugkijken via de AyeCam-app. Met deze dashcam ben je altijd voorzien van bewijs. Bestel hem vandaag nog en voorkom veel ongemakken in het verkeer. De AyeCam dashcam is de perfecte camera voor iedereen die graag veilig de weg op gaat. Met de dashcam ben je altijd beschermd met de meest heldere beelden, zelfs in het donker. De G-sensor zorgt erv.

6. AZDome M63 Pro dashcam Ultra 4K resolutie Wifi GPS Parkeerstand 64gb Micro SD 3.0 inch IPS LCD dashcam voor auto met

De AZDome M63 Pro is voorzien van een 3.0-inch IPS LCD scherm, waardoor je je opnames meteen kunt bekijken. Ook beschikt hij over Wifi en GPS functies waarmee je je opnames kunt delen met je smartphone. Het instellen van de dashcam is makkelijk en duidelijk, waardoor je 'm zo kunt gebruiken. Tevens heeft de M63 Pro een parkeerstand, waardoor de dashcam opnames blijft maken als je auto stilstaat. De AZDome M63 Pro 64gb heeft een geavanceerde technologie ingebouwd, waardoor hij in staat is om meerdere functies tegelijkertijd uit te voeren. Hij is uitgerust met een G-sensor, waarmee hij bewegingen detecteert, waardoor je je auto optimaal kunt bewaken. Ook worden er verschillende veiligheidsfuncties meegeleverd, zoals Forward Collision Warning, Lane Departure Warning en Front Vehicle Departure Warning. Al deze functies zorgen ervoor dat je veilig en alert kunt rijden. De AZDome M63 Pro 64gb dashcam is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare auto-accessoire. Hij is voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor hij de perfecte metgezel is voor elke autorit. Met zijn 4K Ultra HD video en foto's, én zijn GPS, Wifi en parkeerstand functies, kan je op elk moment de perfecte opname maken.

7. Qtech Dual Dashcam voor Auto Voor en Achter Camera Spiegel Full HD 32GB G Sensor Bewegingsdetectie en Parkeerstand

Ga voor een dubbele dashcam voor voor- en achterzijde met de Qtech Dual Dashcam voor Auto. Deze dubbele camera beschikt over een G-Sensor, een bewegingsdetectie en een parkeerstand. De bewegingsdetectie zorgt ervoor dat je alleen video's opneemt wanneer er beweging aanwezig is. Als je auto lange tijd stilstaat, stopt de camera met opnemen en bespaar je op de opslagruimte. Ook de parkeerstand is een handige functie, als je auto stilstaat, neemt de dashcam alleen bewegingen rondom de auto op. De Qtech Dual Dashcam voor Auto biedt optimale beveiliging van je auto met een videoresolutie van 1920x1080p. De camera is geschikt voor micro SD-geheugenkaarten met een maximale capaciteit van 32 GB. Met de G-Sensor worden de opnames automatisch beveiligd als er een storing, botsing of andere ongeval plaatsvindt. Daarnaast is de dashcam ook voorzien van een bewegingsdetectie en een parkeerstand. De bewegingsdetectie zorgt ervoor dat alleen de bewegingen rondom de auto worden opgenomen, terwijl de parkeerstand ervoor zorgt dat de opnames pas worden gestart als er beweging wordt gedetecteerd. Zo heb je altijd bewijs van wat er is gebeurd en kun je jouw auto optimaal beveiligen.

8. ProTrue 4K Ultra HD Dashcam Dual Dash Cam voor Auto Voor en Achter met Wifi en GPS

Met de ProTrue 4K Ultra HD Dashcam Dual Dash Cam voor Auto Voor en Achter krijg je een ongeëvenaarde kwaliteit beelden. Deze camera heeft een Ultra HD 4K-resolutie van 3840 x 2160, wat betekent dat je video's hebt die veel meer details laten zien in vergelijking met een HD-camera. De dubbele lens op deze camera zorgt ervoor dat je beelden van twee verschillende hoeken krijgt. De Dashcam heeft ook een wifi-verbinding, waarmee je gemakkelijk opnames kunt bekijken en delen met je smartphone. De camera is ook voorzien van een ingebouwde GPS-tracker, zodat je exacte locatiegegevens kunt bijhouden. De Dashcam is ook waterdicht en bestand tegen temperaturen tot 60 graden Celsius, wat betekent dat je de camera in de meeste klimaten kunt gebruiken. Kortom, de ProTrue Dashcam is een geweldige manier om je veiligheid op de weg te vergroten.

9. TechU™ Dashcam 4K M11 Pro Dual Camera 4 inch Touchscreen Dashboardcamera Full HD 1080p Loop Recording Nachtvisie

De TechU™ Dashcam 4K M11 Pro Dual Camera maakt het mogelijk om alles in 4K Ultra HD met 2 camera's tegelijk te filmen. Met de 4 inch touchscreen kun je gemakkelijk de beelden bekijken en bedienen. De camera's zijn voorzien van een lens met een groot kijkhoek van 170°, waardoor je een breed beeld krijgt. Ook bij weinig licht kun je nog duidelijke beelden opnemen, dankzij de krachtige nachtvisie. Ook is de camera voorzien van een G-sensor, parkeer monitor en loop recording. De TechU™ Dashcam 4K M11 Pro Dual Camera is een krachtige en gebruiksvriendelijke dashboardcamera. De camera's zijn voorzien van een duidelijk 4 inch touchscreen en gaan de hele dag mee. Met de krachtige nachtvisie opnamen kun je zelfs bij weinig licht heldere beelden opnemen. De G-sensor detecteert plotselinge bewegingen en slaat de beelden op, terwijl de parkeer monitor automatisch beelden opslaat als er beweging wordt gedetecteerd. Ook kun je met de loop recording eindeloos beelden opnemen, zodat je niets hoeft te missen. Met deze dashboardcamera ben je altijd voorbereid op wat de weg ook voor je in petto heeft.

10. Nince Dashcam Voor Auto van Hoge Kwaliteit Dashcam Full HD 1080P met 32GB Mini SD Voor en Achter

De camera heeft een nachtmodus waardoor je ook bij slechte lichtomstandigheden een uitstekende beeldkwaliteit krijgt. De microfoon op de dashcam zorgt ervoor dat je geluid krijgt bij de opnames. De dashcam registreert de gegevens op de micro sd kaart, waardoor je de opnames op een eenvoudige manier kunt bekijken. Het is ook mogelijk om de opnames via een tv of monitor af te spelen. Deze hoogwaardige dashcam is ook eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen de camera en de bevestigingsclip te bevestigen. Bovendien is deze dashcam waterdicht, waardoor hij geschikt is voor alle weersomstandigheden. Kortom, de Nince Dashcam Voor Auto van Hoge Kwaliteit Dashcam Full HD 1080P met 32GB Mini SD Voor en Achter is de perfecte oplossing voor het vastleggen van ongevallen in het verkeer. Deze uitgebreide dashcam biedt de gebruiker een uitstekende kwaliteit video's en foto's. De lens heeft een opnamehoek van 170 graden, waardoor je meer kunt vastleggen. De videoresolutie van de dashcam is 1920x1080p. Zo krijg je heldere beelden bij daglicht en ook bij slechtere lichtomstandigheden. De camera kan worden bevestigd in de buurt van de achteruitkijkspiegel. De dashcam is nu ook uitgerust met een 32 GB micro sd kaart. Hierop kun je de opnames opslaan die je met de camera maakt. Je kunt de opnames ook via een tv of monitor afspelen. De dashcam is ook eenvoudig te installeren. Je hoeft alleen de camera en de bevestigingsclip te bevestigen. Bovendien is de dashcam waterdicht, waardoor hij geschikt is voor alle weersomstandigheden. De Nince Dashcam Voor Auto van Hoge Kwaliteit Dashcam Full HD 1080P met 32GB Mini SD Voor en Achter is de perfecte oplossing voor het vast.

Veelgestelde vragen over dashcams

Onze review is erg betrouwbaar. Wij onderzoeken namelijk alle reviews over het hele web. De resultaten verfijnen wij tot een top 10. Op basis van de reviews zijn dit dus echt de beste top 10 bepaalt door consumenten.

Heb je een goede dashcam gevonden? Top! Om over te gaan tot de aanschaf kun je via onze site, wanneer je naar de dashcam in de top 10 gaat die je wenst, klikken op de button: “Cheap deal”. Zodoende word je naar de webshop geleid met de beste deal. Dit proces is ontworpen om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor jou om snel en efficiënt de meest voordelige aankoop te doen, zodat je zonder zorgen van je nieuwe aankoop kunt genieten.

De allerbeste dashcam is het dashcam dat door de consumenten die online reviews schrijven als meest gewaardeerd wordt beschouwd. Feitelijk is dat de nummer 1 in onze beste top 10 lijst.

Ons laatste woord over dashcams

Een dashcam aanschaffen is heel eenvoudig geworden, dankzij de beschikbaarheid van verschillende merken. Met hun unieke functies en warme ondersteuning zijn de bovengenoemde merken de beste keus om uw veiligheid en gemoedsrust te waarborgen. Er zijn tal van dashcam oplossingen waarmee u een krachtige en betrouwbare dashcam kunt aanschaffen die bij uw behoeften past. U kunt nu met een gerust hart uw aankoop doen, wetende dat u de beste kwaliteit tegen een betaalbare prijs ontvangt. Kies een van deze top 10 producten en ervaar de veelzijdige voordelen die uw dashcam u biedt.

Waar je op kan letten wanneer je een dashcam koopt?

Voor de consument is het internet in deze zin echt een verrijking aangezien er zoveel goede informatie te vinden is over specifieke producten. Reviews zijn daar een belangrijk onderdeel in. Wij kunnen niet genoeg benadrukken om reviews te lezen voordat je een dashcam aanschaft. Specifiek zou je ook kunnen letten op hoeveel goede reviews een dashcam heeft. Hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder het oordeel uiteraard. Wanneer je een afweging maakt tussen hoge waardering en realistische prijs, zit je goed.

Disclaimer: Wij verkopen zelf geen dashcams, maar wij vergelijken de beste voor je na omvangrijk onderzoek. Wij ontvangen een bescheiden vergoeding wanneer je via de “Cheap deal” button onder elk dashcam in de top 10 een dashcam aankoopt op de website waar je naar verwezen wordt.

Inhoudsopgave

Auteur foto
Remco

Hobby monteur en schrijver

Welkom! Ik ben de schrijver van de stukjes die je leest op onze site. Mijn interesse voor auto’s komt voort uit mijn verleden als hobby monteur. Ik sleutel al sinds kleins af aan in eerste instantie aan fietsen, later aan brommers en nu aan mijn eigen auto. Ik ben blij om aan MonteurReview.nl verbonden te zijn, want het is een enorm behulpzame en betrouwbare site op het gebied van auto-onderdelen.

Gepubliceerd op: 11 nov. 2022

Noodzakelijke tools

Wil je weten welke tools cruciaal zijn om in de auto te hebben zodat je weet wat te doen bij autopech?